JANETTE RØSETH

Psykologspesialist    Forfatter   Foredragsholder

 
_Q7A3882-1.jpg

ALT OM MEG

Psykologspesialist, foredragsholder, pårørende, kronisk syk, ektefelle og mamma. 
Jeg er opptatt av at alle mennesker er i livet på godt og vondt. Ingen mennesker slipper unna livet, alle rammes av smerte og vonde opplevelser. Mitt livsprosjekt har blitt hva vi gjør for å håndtere dette, for å leve godt med det som har skjedd. Gjerne et annet liv enn vi hadde sett for oss, men fortsatt godt.

Om livssorg og livsglede. 

Jeg holder åpne publikumsforedrag om Livssorg rundt om i hele landet. Se facebook @psykologjanetteroseth for fullstendig oversikt

Ønsker du samtaler med meg, enten via video, telefon eller på kontor, send en mail på janetteroseth@gmail.com

Jeg har ikke refusjonsordning, men samarbeider med ulike helseforsikringer.

Bok: "Livssorg- Når livet ikke ble slik du hadde tenkt" utgitt på Frisk forlag 2020. 

Bok: "Livssorg når våre barn rammes" planlagt utgitt juni 2021 på Frisk forlag.

På facebook har jeg jevnlige livesendinger om aktuelle temaer innen psykisk helse. 

Du finner meg også på instagram, se snarvei øverst til høyre. 

Foto av meg: Ellen Johanne Jarli

 
Image by Wolfgang Hasselmann

Å LEVE GODT MED LIVETS U-SVINGER

 
Image by Kelly Sikkema

LIVSSORG:

Å LEVE GODT MED LIVETS U-SVINGER

Mange forbinder ordet sorg med dødsfall. Få snakker om sorgen vi ellers har i livet, de tapene og savnet: Over ting som ikke ble slik vi hadde tenkt, samlivsbrudd, tap av familieliv, ufrivillig barnløshet, tap av jobb og arbeidsevne, drømmer som ikke gikk i oppfyllelse, sykdom, å bli pårørende; sorgen over å miste seg selv og det livet en trodde en skulle ha. 

Hvordan reiser du deg etter at livet tar deg?

Hvordan kan du leve med sorgen og endringene fremfor å kjempe mot? Mestre på tross av. Finne nye gode dager. 
Foredraget tar for seg den livssorgen som vil oppstå i løpet av livet hos de fleste av oss, og hvordan du best kan mestre denne. Leve godt på tross av.  

Det arrangeres åpne publikumsforedrag over hele landet, for full arrangementsliste se facebook @psykologjanetteroseth

Jeg kan leies inn til å holde fordrag tilpasset din bedrift eller organisasjon om livssorg og livsmestring.  

Du kan nå se foredraget, samt ta et onlinekurs i hvordan du kan leve godt med din livssorg. Underveis i kurset vil få direkte veiledning av meg. Dette ligger på:

www.psykologjanetteroseth.thinkific.com/collections

NÅR LIVET ENDRES OG NOE GÅR TAPT

Når våre barn rammes av sykdom, om livssorg i familien

Når våre barn rammes gjør det noe med hele familien. Vi blir et skjebnefellesskap. Alle opplever livssorgen sett fra sitt ståsted, men og sammen, som foreldre, som par, alene, som søsken og som den som ble syk. Hvordan kan vi best håndtere dette som familie, slik at vi lever godt sammen, på tross av.

Jeg jobber idag med en bok om livssorg i familien. Har du lyst å bidra med dine tanker rundt livssorg når ditt barn rammes, ta kontakt på mail: janette@psykologpanett.no

Image by Liv Bruce
 
 
Image by Jeppe Hove Jensen

Å LEVE MED LIVSSORG OG JOBBE MED LIVSSORG

Livssorg, hva er det og hvordan kan det se ut? Hvilke dilemmaer gir det når du selv rammes av livssorg og skal gå på jobb og være for andre? Hvordan stå i rollen som balansekunstner? Hva er gode veier til å leve godt med egen livssorg, og samtidig orke å stå i andres sorg? Et foredrag med fokus på livssorg og selvivaretakelse.

 

JAKTEN PÅ LIVSGLEDE OG LYKKE 

I dag bruker vi mye krefter og energi i jakten på livsglede og lykke. For mange er det og vanskelig å vite: Er jeg lykkelig? For hva er lykke? Og hva er livsglede? Og hva er godt nok? Når hverdagen tar overhånd, når det virker som skuldrene vokser over hodet, og livssorg gjør sitt inntog, hva gjør vi da for å ha det godt?

Foredraget tar for seg gode verktøy for å ha det bedre, der du tar sorgene på alvor, og jobber for et liv med mer glede og lykke, en helt vanlig tirsdag. 

Image by Yeshi Kangrang

TA KONTAKT

for priser og mer informasjon

Gåsemyrveien 8, 4085 Hundvåg, Norway

975 79 559

  • facebook
  • googlePlaces

Takk for innsendingen din!

bilde fra tara til wix.jpg
 

Anmeldelser

Vi har hatt Janette som foredragsholder på Temakafé Haugesund. Når man får en kreftdiagnose, er det som om livet bråstopper og blir meningsløst. Janette gir i sitt foredrag et godt bilde på hvordan det føles å få livet snudd på hodet. Ved hjelp av gode verktøy kan man gradvis finne tilbake til noe av gleden som man kjente før. Takk for at du delte og gav av deg selv, for at du lærte oss å se andres smerte og vise forståelse.  

Anne Sofie Grønn, rådgiver Kreftforeningen, distrikt Stavanger, 24.10.19

 

Fra en i publikum den 24.10.19:

«Psykolog Røseth er faglig dyktig, men i tillegg delte hun noe av seg selv. På denne måten ble hun en del av oss. Hennes verktøykasse ble vår verktøykasse, og vi vil bruke den flittig, fordi det hun formidlet var troverdig og utprøvd på sitt eget liv. Det var ikke løse og urealistiske ideer, hun formidlet noe jordnært og ekte. TAKK til deg Janette Røseth. Du var en av oss!»

LHL Hjerneslag har ved flere anledninger benyttet psykologspesialist  Janette Røseth til foredrag om sorgmestring og psykiske vansker, som depresjon. Janettes solide fagkunnskap kombinert med egen erfaring - blant annet som pårørende til en ektefelle med gjennomgått hjerneslag, tidligere leder for et lokallag og et nettverk for slagrammede, personer med ervervet hjerneskade og pårørende, samt småbarns mor - gjør at hun har reell innsikt i de utfordringer hun foreleser om og erfaring med de hjelpemodeller hun presenterer. Alt dette – kunnskap og kompetanse – faglig tyngde og livserfaring – kombinert med en utrolig formidlingsevne og et personlig engasjement, gjør at Janettes foredrag alltid blir en sterk, men positiv opplevelse for tilhørerne.

Tommy Skar, generalsekretær LHL Hjerneslag

28.10.19

"Når livet endres og noe går tapt- når våre barn rammes"

Tusen takk for det flotte sorgseminaret som vi fikk delta på idag Janette. Ikke et øye var tørt etter at du var ferdig. Det vekket såre minner, sterke følelser og klare tanker om hva vi tross alt har opplevd, hva vi står i, og en bekreftelse på at vi alle har lov til å sørge- alle i familien. 

Bente Nicolaysen, talsperson LHL Hjerneslag Barn og Ungdom

20.10.19

"Sorg er en naturlig del av livet"

-          Slik innledet Janette sin beskrivelse av å være pårørende til en slagrammet, og påminner oss tilhørere om at dette også er en del av livet. Janette har en særdeles god evne til å sette ord på det mange har følt på: Livet skal leves videre etterpå, både for den som blir syk men også for familien. Å kjenne på sorgen, skammen, ensomheten, redselen og fortvilelsen, å sette ord på kaoset av følelser som kan oppstå – det klarer Janette på en måte som alle forstår og evner og sette seg inn i. Hun klarer å beskrive sorgen som en normal følelse og reaksjon, og forklarer at det kan aksepteres som akkurat det; normalt og levelig. Livsglede og livssorg går hånd i hånd, og Janette sin formidlingsevne rundt tematikken er god, ekte og ærlig. Janette bruker av sin kompetanse som hun har gjennom livserfaring, men også sin kompetanse som psykolog. Som tilhører har du helt klart fått et løft og noen praktiske verktøy for hvordan forstå, akseptere og håndtere utfordringene som kommer. Vi anbefaler gjerne Janette som foredragsholder for andre!

Marita Lysstad Bjerke, LHL Hjerneslag

Fra deltagere på foredraget: "Hvordan mestre livssorg"

Nydelig foredrag av en fantastisk god psykolog og formidler som selv har erfart stor sorg.

 

Det var et flott foredrag av et menneske som selv har gjort seg noen tøffe erfaringer i livet- ekte og nært!

Konferansier på moteshow hos Mette Hagen a/s 9 mai 2019: 

Janette var konferansier hos oss på en venninnekveld i mai. Full kontroll over arrangementet. Damene storkoste seg og Janette bød på seg selv på alle vis hele kvelden. Deilig når man kan overlate det hele til noen. Fantastisk flott, varm dame

Tilbakemelding fra publikum etter foredrag om livssorg 2/9-19:

Jeg syns foredraget ditt var utrolig interessant. Du er klar, ekte, troverdig og presis. Gjenkjente meg i mangt og meget. Ditt innlegg kan og vinkles til maaaaange andre områder av utfordringer som livet har å by på. Mye som jeg kjente meg igjen i og virkelig fikk meg til å reflektere over mange ting. Og pårørende biten du snakker om er viktig i mange sammenhenger. Keep up the good work!

Marianne Meinich Jensen, LHL Haugesund

Foredrag om livssorg 18/9-2019:

Takk for et fantastisk foredrag. Vi syntes det var et interessant og aktuelt tema, som fikk oss bevisstgjort på hvordan vi takler sorg.

Tiden, 1 3/4 time gikk veldig fort. Takk for du ville dele mange av dine sorger med oss. Da ble det mer nært. Du hadde mange realistiske hendelser. Tusen takk for en flott kveld og lykke til videre både i jobb og i din viktige rolle som mamma og ektefelle.

Dagny Danielsen, Foreningen for nyrepasienter og transplanterte avd Rogaland

Fagkveld for lindrende enheter fra SUS, Sola, Sandnes og Stavanger 6 februar 2020:  

«Hvordan møte pasienten sin Livssorg og samtidig ivareta oss selv som helsepersonell»

Veldig bra foredrag! Fin dialog før møtet slik at innholdet ble godt tilpasset målgruppen. Mange gode tanker og refleksjoner. Fin balanse mellom alvor og latter- og mye matnyttig å ta med seg. Det har resultert i mange gode diskusjoner etterpå, der vi også har brukt noe av verktøyene i praksis. Anbefales på det varmeste.

Overlege Eva Söderholm

Tilbakemelding på kurs og foredrag nettversjon 9/7-20:

Livssorg- Å leve godt med livets u-svinger

Takk for et utrolig viktig foredrag. Janette forteller levende og ekte, med stor fag tyngde og egen erfaring. Jeg valgte kursvariant, og det å få øvelser for å jobbe med min livssorg, anerkjenne og sette ord på alt det, har gitt meg innsikt og trygghet som gjør det lettere å leve godt på tross av. Et ekstra pluss var å få sende Janette spørsmål og tanker om det jeg jobbet med, som har vært svært verdifullt for meg. Jeg sitter igjen med kunnskap, forståelse og verktøy jeg kan bruke hver dag, både for meg selv og i relasjoner med andre. Jeg kan virkelig anbefale kurset, det passer for alle, enten du selv lever med livssorg eller noen du kjenner gjør det.

Anmeldelse av Janette Røseth sitt foredrag om livssorg 7 mars 2020 

I regi av Endometrioseforeningen ble det avholdt en fagdag hvor temaet livssorg stod på agendaen, og det var ikke mangel på oppmøtte. Rett før verden ble snudd på hodet og Covid 19 invaderte landet, satt en gruppe fremmede samlet i et lokale og lyttet til Janette Røseth sin egen historie om den gangen hennes verden ble snudd på hodet for første gang. Så for andre gang. Så for tredje gang. 

Å snakke høyt om noe som er vanskelig krever ikke bare mot, men også en formuleringsevne og tilstedeværelse som gir trygghet og ro. Skal tilhørerne orke å lytte, og samtidig ta med seg noe lærerikt, trenger man et menneske som er villig til å vise sårbarhet, ærlighet og åpenhet. Det var nøyaktig dette vi som forening, våre medlemmer og andre gjester møtte i Røseth sitt foredrag. 

I løpet av få timer ble det endelig satt ord på noe mange av oss kjenner på i det daglige, en sorg over et liv man kunne ha levd. Samtidig som samtlige fikk litt blanke øyne, satt også latteren løst. Meningen var jo ikke å skape en følelse av håpløshet – snarere tvert imot. 

Røseth sine observasjoner og erfaringer var vanskelige å lytte til, men skapte også en visshet om at ingen er alene. Humoren hennes fjernet stigma og tabu, og vi satt igjen med en opplevelse utenom det vanlige, samt inspirasjon til å omfavne livssorgen, ta grep og finne litt glitter og champagne i hverdagen.   

Endometrioseforeningen vil på det varmeste anbefale Røseth sitt foredrag om livssorg.

Foredrag Janette Røseth, Livssorg: Å leve godt med livets u-svinger.
Janette var invitert inn med sitt foredrag til medlemsweekend i Brystkreftforeningen Sør-Rogaland. Tilstede var vi 45 damer i spredt aldersgruppe med litt eller mye fatigue. Det var kveld og vi var spente på om hun ville greie å holde på oppmerksomheten vår.
Hun tok oppmerksomheten.
I starten viser hun tydelig at dette er personlig for henne og ikke en lært teori. Mange kjente på sin egen livssorg og felte sine tårer sammen med henne. Men, det var ikke sentimentalt, bare ekte.
Videre formidlet hun fint hva livssorg er og hvordan den svinger i takt med selve livet.
De fleste i salen hadde vært igjennom sin egen nødlanding på Færøyene. Hun rundet troverdig av med at man kan ha det fint på Færøyene, selv om det ikke er New York akkurat.
Ett alvorlig tema som ble personlig og nært, ikke skremmende.
Kristin Hegdahl, Brystkreftforeningen Sør-Rogaland, 19/9-20

Svært god foreleser! Temaet er relevant og godt overførbart. Satte i gang mange refleksjoner, og at det gjør oss bedre i stand til å forstå oss selv og forstå hva som skjer med «den andre». Utrolig relevant i forhold til arbeidshverdagen vår.

Miriam Holm Larsen, Pårørendekontaktkoordinator, Utlandsavdelingen, Forsvarets Personell- og Vernepliktssenter, 26/11-20

 
20210107_085759_0000.png