JANETTE RØSETH

Psykologspesialist      Foredragsholder

 

ALT OM MEG

Psykologspesialist, foredragsholder, pårørende, kronisk syk, ektefelle og mamma. 
Jeg er opptatt av at alle mennesker er i livet på godt og vondt. Ingen mennesker slipper unna livet, alle rammes av smerte og vonde opplevelser. Mitt livsprosjekt har blitt hva vi gjør for å håndtere dette, for å leve godt med det som har skjedd. Gjerne et annet liv enn vi hadde sett for oss, men fortsatt godt.

Ønsker du samtaler med meg, enten via video, telefon eller på kontor, send en mail på janette@psykologpanett.no

På facebook har jeg jevnlige livesendinger om aktuelle temaer innen psykisk helse. 

www.facebook.com/psykologjanetteroseth

Alle sendingene blir etterpå lagt på:

www.psykologjanetteroseth.thinkific.com

Du finner meg også på instagram:

@psykolog.janetteroseth

Foto av meg: Ellen Johanne Jarli

 

Å LEVE GODT MED DET LIVET BYR PÅ

 
annie-spratt-592601-unsplash.jpg

LIVSSORG: Å LEVE GODT PÅ TROSS AV LIVETS  U-SVINGER

Mange forbinder ordet sorg med dødsfall. Få snakker om sorgen vi ellers har i livet, de tapene og savnet: Over ting som ikke ble slik vi hadde tenkt, samlivsbrudd, tap av familieliv, ufrivillig barnløshet, tap av jobb og arbeidsevne, drømmer som ikke gikk i oppfyllelse, sykdom, å bli pårørende; sorgen over å miste seg selv og det livet en trodde en skulle ha. 

Hvordan reiser du deg etter at livet tar deg?

Hvordan kan du leve med sorgen og endringene fremfor å kjempe mot? Mestre på tross av. Finne nye gode dager. 
Foredraget tar for seg den livssorgen som vil oppstå i løpet av livet hos de fleste av oss, og hvordan du best kan mestre denne. Leve godt på tross av.  

NYTT: Du kan nå se foredraget, samt ta et onlinekurs i hvordan du kan leve godt med din livssorg. Dette ligger på:

www.psykologjanetteroseth.thinkific.com

Foto: Annie Spratt, unsplash.com

NÅR LIVET ENDRES OG NOE GÅR TAPT

Når våre barn rammes av sykdom, om livssorg i familien

Når våre barn rammes gjør det noe med hele familien. Vi blir et skjebnefellesskap. Alle opplever livssorgen sett fra sitt ståsted, men og sammen, som foreldre, som par, alene, som søsken og som den som ble syk. Hvordan kan vi best håndtere dette som familie, slik at vi lever godt sammen, på tross av.

Image by Liv Bruce
 
aron-322314-unsplash.jpg

NÅR HVERDAGSSTRESSET TAR OVER

Opplever du at det er vanskelig å håndtere stress i hverdagen? At jobben krever mye? At familielivet føles kaotisk. At en aldri har tid til alt en føler en burde gjort.

At det blir vanskeligere å fungere så bra som du ønsker? 

Foredraget handler om hvordan du best kan forstå det som skjer  når du stresser. I foredraget får du verktøy til å bli kjent med hvordan ditt stress ser ut, hvordan det påvirker deg og hvordan du kan mestre stresset bedre og slik få en bedre hverdag.

Foto: Aron Visuals, unsplash.com

 
 

JAKTEN PÅ LYKKEN

I dag bruker vi mye krefter og energi i jakten på lykke. Kanskje bruker vi så mye krefter på å finne lykken at det hindrer oss i å være lykkelige, til å leve godt og være fornøyde der vi er, med det i har. 

Foredraget tar for seg vanlige vansker som hindrer oss i å være lykkelige, samt gode verktøly for å leve et lykkeligere liv. 

Foto: Adi Goldstein, unsplash.com

TA KONTAKT

for priser og mer informasjon

Gåsemyrveien 8, 4085 Hundvåg, Norway

975 79 559

bilde fra tara til wix.jpg
 

Anmeldelser

Vi har hatt Janette som foredragsholder på Temakafé Haugesund. Når man får en kreftdiagnose, er det som om livet bråstopper og blir meningsløst. Janette gir i sitt foredrag et godt bilde på hvordan det føles å få livet snudd på hodet. Ved hjelp av gode verktøy kan man gradvis finne tilbake til noe av gleden som man kjente før. Takk for at du delte og gav av deg selv, for at du lærte oss å se andres smerte og vise forståelse.  

Anne Sofie Grønn, rådgiver Kreftforeningen, distrikt Stavanger, 24.10.19


Fra en i publikum den 24.10.19:

«Psykolog Røseth er faglig dyktig, men i tillegg delte hun noe av seg selv. På denne måten ble hun en del av oss. Hennes verktøykasse ble vår verktøykasse, og vi vil bruke den flittig, fordi det hun formidlet var troverdig og utprøvd på sitt eget liv. Det var ikke løse og urealistiske ideer, hun formidlet noe jordnært og ekte. TAKK til deg Janette Røseth. Du var en av oss!»

LHL Hjerneslag har ved flere anledninger benyttet psykologspesialist  Janette Røseth til foredrag om sorgmestring og psykiske vansker, som depresjon. Janettes solide fagkunnskap kombinert med egen erfaring - blant annet som pårørende til en ektefelle med gjennomgått hjerneslag, tidligere leder for et lokallag og et nettverk for slagrammede, personer med ervervet hjerneskade og pårørende, samt småbarns mor - gjør at hun har reell innsikt i de utfordringer hun foreleser om og erfaring med de hjelpemodeller hun presenterer. Alt dette – kunnskap og kompetanse – faglig tyngde og livserfaring – kombinert med en utrolig formidlingsevne og et personlig engasjement, gjør at Janettes foredrag alltid blir en sterk, men positiv opplevelse for tilhørerne.

Tommy Skar, generalsekretær LHL Hjerneslag

28.10.19

"Når livet endres og noe går tapt- når våre barn rammes"

Tusen takk for det flotte sorgseminaret som vi fikk delta på idag Janette. Ikke et øye var tørt etter at du var ferdig. Det vekket såre minner, sterke følelser og klare tanker om hva vi tross alt har opplevd, hva vi står i, og en bekreftelse på at vi alle har lov til å sørge- alle i familien. 

Bente Nicolaysen, talsperson LHL Hjerneslag Barn og Ungdom

20.10.19

"Sorg er en naturlig del av livet"

-          Slik innledet Janette sin beskrivelse av å være pårørende til en slagrammet, og påminner oss tilhørere om at dette også er en del av livet. Janette har en særdeles god evne til å sette ord på det mange har følt på: Livet skal leves videre etterpå, både for den som blir syk men også for familien. Å kjenne på sorgen, skammen, ensomheten, redselen og fortvilelsen, å sette ord på kaoset av følelser som kan oppstå – det klarer Janette på en måte som alle forstår og evner og sette seg inn i. Hun klarer å beskrive sorgen som en normal følelse og reaksjon, og forklarer at det kan aksepteres som akkurat det; normalt og levelig. Livsglede og livssorg går hånd i hånd, og Janette sin formidlingsevne rundt tematikken er god, ekte og ærlig. Janette bruker av sin kompetanse som hun har gjennom livserfaring, men også sin kompetanse som psykolog. Som tilhører har du helt klart fått et løft og noen praktiske verktøy for hvordan forstå, akseptere og håndtere utfordringene som kommer. Vi anbefaler gjerne Janette som foredragsholder for andre!

Marita Lysstad Bjerke, LHL Hjerneslag

Fra deltagere på foredraget: "Hvordan mestre livssorg"

Nydelig foredrag av en fantastisk god psykolog og formidler som selv har erfart stor sorg.


Det var et flott foredrag av et menneske som selv har gjort seg noen tøffe erfaringer i livet- ekte og nært!

Konferansier på moteshow hos Mette Hagen a/s 9 mai 2019: 

Janette var konferansier hos oss på en venninnekveld i mai. Full kontroll over arrangementet. Damene storkoste seg og Janette bød på seg selv på alle vis hele kvelden. Deilig når man kan overlate det hele til noen. Fantastisk flott, varm dame

Tilbakemelding fra publikum etter foredrag om livssorg 2/9-19:

Jeg syns foredraget ditt var utrolig interessant. Du er klar, ekte, troverdig og presis. Gjenkjente meg i mangt og meget. Ditt innlegg kan og vinkles til maaaaange andre områder av utfordringer som livet har å by på. Mye som jeg kjente meg igjen i og virkelig fikk meg til å reflektere over mange ting. Og pårørende biten du snakker om er viktig i mange sammenhenger. Keep up the godd work!

Marianne Meinich Jensen, LHL Haugesund

Foredrag om livssorg 18/9-2019:

Takk for et fantastisk foredrag. Vi syntes det var et interessant og aktuelt tema, som fikk oss bevisstgjort på hvordan vi takler sorg.

Tiden, 1 3/4 time gikk veldig fort. Takk for du ville dele mange av dine sorger med oss. Da ble det mer nært. Du hadde mange realistiske hendelser. Tusen takk for en flott kveld og lykke til videre både i jobb og i din viktige rolle som mamma og ektefelle.

Dagny Danielsen, Foreningen for nyrepasienter og transplanterte avd Rogaland

 
 

Kontakt

975 79 559

©2019 by Janette Røseth. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now